Forum Glazbenog oglasnika
Login Registracija FAQ Članstvo Pretražnik Forum Glazbenog oglasnika

Kupnja harmonike
1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Sljedeća

Započni novu temu   Odgovori na temu    Forum Glazbenog oglasnika » Harmonike
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
KUM

PostPostano: ned lip 29, 2008 10:38 am    Naslov: Kupnja harmonike Citiraj i odgovori

Pozdav svima!
odlučio sam kupiti kvalitetnu harmoniku no budući da nemam iskustva oko toga odlućio sam se obratiti vama na ovom forumu. Gdje u Zagrebu mogu pogledati profesionalne harmonike i isprobati ih da čovijek odabere što mu odgovara?
Ili možda treba uzeti stariju harmoniku ali kakao prepoznati dobru?
Da li možda tražiti određenu marku?
Hvala unaprijed.

dida
Site Admin

PostPostano: ned lip 29, 2008 12:23 pm    Naslov: Re: Kupnja harmonike Citiraj i odgovori

KUM je napisao/la:
Pozdav svima!
odlučio sam kupiti kvalitetnu harmoniku no budući da nemam iskustva oko toga odlućio sam se obratiti vama na ovom forumu. Gdje u Zagrebu mogu pogledati profesionalne harmonike i isprobati ih da čovijek odabere što mu odgovara?
Ili možda treba uzeti stariju harmoniku ali kakao prepoznati dobru?
Da li možda tražiti određenu marku?
Hvala unaprijed.

Trebao bi uzeti polovnu.Proci ces jaeftinije i dobiti kvalitetniji instrument.
POgledaj si: Dallape,Scandali,Hohner,Guerrini...,ali obavezno odi s nekim strucnjakom da se ne zajebes.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
KUM

PostPostano: ned lip 29, 2008 2:56 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Hvala na savjetu ali gdje da nađem nekoga tko se razumije u harmonike pa da ga povedem sa sobom?
Zar nema neka prodavaonica gdje se mogu probati nove harmonike ili neka komisiona radnja koja drži rabljene harmonike?

dida
Site Admin

PostPostano: ned lip 29, 2008 3:07 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

KUM je napisao/la:
Hvala na savjetu ali gdje da nađem nekoga tko se razumije u harmonike pa da ga povedem sa sobom?
Zar nema neka prodavaonica gdje se mogu probati nove harmonike ili neka komisiona radnja koja drži rabljene harmonike?

Odi u Music centar ,Maksimirska 72, www.musicshop.hr
Ovdje ti je njihov cjenik za harmonike.Mislim da im jos vrijedi akcija sa 25% popusta.
http://www.musicshop.hr/cjenici_pdf/Hohner_Harmonike_2008_MPC.pdf
[Vrh]
Spider1

PostPostano: ned lip 29, 2008 10:06 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Za kakvu glazbu?

[Vrh]
KUM

PostPostano: pon lip 30, 2008 7:27 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Pozdrav!
Nisam znao da postoje harmonike za različitu glazbu. Meni bi trebala neka za ono što se svira kod nas, za narodnu glazbu i sevdalinke. Šta uzeti za takvu svrhu?

dida
Site Admin

PostPostano: pon lip 30, 2008 7:30 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

KUM je napisao/la:
Pozdrav!
Nisam znao da postoje harmonike za različitu glazbu. Meni bi trebala neka za ono što se svira kod nas, za narodnu glazbu i sevdalinke. Šta uzeti za takvu svrhu?

sve ovo sta sam ti nabrojao prolazi za tu svirku.Pogledaj si ovo nove hohnerice.S tim nemres fulat,a ako se ipak odlucis za rabljenu bar ces znat kako harmonika treba zvucat.
[Vrh]
Spider1

PostPostano: pon lip 30, 2008 10:16 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Ne bih se složio s prethodnim tekstom. Hohner nije nikad radio harmonike za balkansko podneblje. Harmonike imaju svoj štim koji je različit po svijetu. Za njemačke koračnice nema bolje od Hohnera, za irsku glazbu nema bolje od Soprani i za Balkan nema bolje od Dalape.
Za sevdah, harmonika mora imati registar bason i oboa koji uz registar violin kojeg ima svaka harmonika i duplu kabinu, daje ono nužno ječanje harmonike. Ja imam Weltmeister, koji mu ne bi odgovarao, imam Bugari koji ima francuski štim i ne bi mu odgovarao, ali imao sam Scandalli rađen za Makedonsku glazbu i ne mogu ga prežaliti što sam ju prodao.
Mislim da su oglasnici jedino rješenje jer jedna harmonika sa specifičnom namjenom košta i 50.000 kn.

[Vrh]
dida
Site Admin

PostPostano: pon lip 30, 2008 10:41 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Spider1 je napisao/la:
Ne bih se složio s prethodnim tekstom. Hohner nije nikad radio harmonike za balkansko podneblje. Harmonike imaju svoj štim koji je različit po svijetu. Za njemačke koračnice nema bolje od Hohnera, za irsku glazbu nema bolje od Soprani i za Balkan nema bolje od Dalape.
Za sevdah, harmonika mora imati registar bason i oboa koji uz registar violin kojeg ima svaka harmonika i duplu kabinu, daje ono nužno ječanje harmonike. Ja imam Weltmeister, koji mu ne bi odgovarao, imam Bugari koji ima francuski štim i ne bi mu odgovarao, ali imao sam Scandalli rađen za Makedonsku glazbu i ne mogu ga prežaliti što sam ju prodao.
Mislim da su oglasnici jedino rješenje jer jedna harmonika sa specifičnom namjenom košta i 50.000 kn.

Tu se opet sve svoodi na to koliki mu je novcani limit?
Druga stvar kod rabljenih stvari ako nije strucnjak moze kupiti macka u vreci,a u ducanu ako i ne kupi dobit ce puno korisnih savjeta i na licu mjesta ce moci isprobati i cuti kako zvuci to sto zeli svirati na novoj harmonici i dal mu bolje lezi 120 baseva,80,96 itd.Tu je prednost sto ima vise modela na jednom mjestu.
[Vrh]
Spider1

PostPostano: uto srp 01, 2008 8:22 am    Naslov: Citiraj i odgovori

Može kupiti mačka u vreći i novo. Na koji način da on zaključi, isproba i čuje ako nema iskustva. Detalja ima 1000, npr ne smiješ kupiti Hohner koji u nazivu ima žensko ime jer je rađen za žene, debljina mu je manja i tipke manje. Veličina ima veze koliko je čovjek veliko sposoban svirati, ali je vezano i uz težinu, odnosno snagu čovjeka. Lakše je skuplje. Polako neka se raspituje kod onih koji sviraju, nema mu druge.

[Vrh]
KUM

PostPostano: uto srp 01, 2008 6:39 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Zahvaljujem obojici na savjetima!
Pitao sam za savjet jednog koji je uzeo novu Hohnericu prije dvije godine. Iskustva su slijedeća. Gospodin je uzeo 4-glasnu harmoniku 120 basova i nakon nekog vremena desio se kvar. Nakon što je odnio harmoniku prodavaću, a ovaj je dao servisirati. Harmonika se vratila i nakon izvjesnog vremena opet kvar, ponovno isti postupak i ponovno kvar. Kada je harmonika i četvrti puta doživjela kvar ostavio ju je i dobio novac. Kaže da se hohnerice danas proizvode u Kini i da nemaju, osim natpisa, nikakve veze sa njemačkim hohnerom.
Nebi novi Hohner, hvala!
Da li se kod nas može nabaviti nova talijanska harmonika, ako može gdje?

silvio

PostPostano: uto srp 01, 2008 7:09 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

KUM je napisao/la:
Zahvaljujem obojici na savjetima!
Pitao sam za savjet jednog koji je uzeo novu Hohnericu prije dvije godine. Iskustva su slijedeća. Gospodin je uzeo 4-glasnu harmoniku 120 basova i nakon nekog vremena desio se kvar. Nakon što je odnio harmoniku prodavaću, a ovaj je dao servisirati. Harmonika se vratila i nakon izvjesnog vremena opet kvar, ponovno isti postupak i ponovno kvar. Kada je harmonika i četvrti puta doživjela kvar ostavio ju je i dobio novac. Kaže da se hohnerice danas proizvode u Kini i da nemaju, osim natpisa, nikakve veze sa njemačkim hohnerom.
Nebi novi Hohner, hvala!
Da li se kod nas može nabaviti nova talijanska harmonika, ako može gdje?

hohner se radi u kini.svi modeli osim morino i atlantic a oni koštaju.ja se nebi tu puno mislio.ili dallape supermaestro ili guerinni superior ili president.to je kod nas zakon i s tim nemreš fulat.čak otići u srbiju ak znaš nekog da ti pomogne.tam je izbor ogroman ali pazi jer ima i jako puno lažnjaka.ili sjedi u auto i pravac italija.gradić kod ancone,castelfidardo.tamo se radi guerinni i imaš izbor originala da boli glava.ponesi od 3500e pa na više i možeš izabrati model kakav želiš a možeš se i cijenkati.talijan će ti spustiti cifru kad namiriši lovu a imat češ novu i originalnu harmoniku koja nije prošla kafana i narodnjaka i neznam čega.to ja namjeravam u skorije vrijeme napraviti.i to mi je jedini pametan izbor.ostalo.....o tom potom

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
KUM

PostPostano: uto srp 01, 2008 9:52 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Hvala na savjetu!
Ovo sa srbima nebi. Čuo sam priću da iz srbije neide dobra harmonika van. Kaže mi jedan, kojeg sam slučajno upznao, da dobra guerinka i tamo puno košta a one što nam prodaju i donose da su odsvirale tisuću ili više svadbi te da su mehanički uništene i dotrajale. Čuo sam i to da oni plagiraju Guerinke a takvu nebi.
Što se tiće novih Guerrinki odmah bi dao 3500 eura za nju, ali ne i za plagijat koliko, čujem, dečki kod nas plačaju srpske dalape i guernke.
Da li se negdje kod nas može probati nova Guerrinka ili Dallapa ili možda koja druga nova talijanska harmonika?

Spider1

PostPostano: uto srp 01, 2008 10:39 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Oktava u Zg drži Excelsior. Firma nije ispod nivoa Guerrini
http://www.oktava.hr/doc/20070423/excelsior%202007%20cjenik.pdf
To su ti cijene.
Ovo je proizvođač
http://www.excelsioraccordions.com/
Koliko vidiš model 1304 bi ti odgovarao ali treba paziti jer postoji i ženska harmonika iz te serije.
Nema baš lažnjaka onoliko koliko se misli ali postoje drugi načini. Recimo iz jednog Dalape skupog izvadiš sve ručno rađene svirale i staviš recimo od Hohnera ili Weltmeister. Te svirale poslije serviseri ugrade onom kome puknu za svojih 100 eura.
Ovo o tvom prijatelju i Hohneru, mogu ti reći da za kvarove na harmonici većinom je kriv korisnik. Iz toplog u hladnoo i obrnuto ih uništi, polijevanje nečim ih uništi, padovi isto tako.
Hohner Atlantic nije za balkansku glazbu, previše dreči i ima musette, dok Morino je.
Mislim da ne moraš toliko paziti na starost koliko na to da je harmonika dobro servisirana. Danas će ti svarko dati novi Soprani za istu iz 1950. godine.

[Vrh]
KUM

PostPostano: sri srp 02, 2008 6:55 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Excelsior 1304 nije kabinska harmonika i stoga smatram da je preskupa.
Sto se tice toplo hladno promjene to se spominjanom gospodinu nije desilo jer je svirao isključivo u svom stanu za svoj gušt i nisu mu pucali tonovi već se je kvarila mehanika.
Ovo mi nije logično da se promjene svi tonovi npr. iz Dallape, i u nju stave neki drugi tonovi pa da se onda ti orginalni tonovi koriste za servisiranje drugih harmonika. Pa koliko ja znam pucaju samo neki visoki tonovi a ne i oni duboki pa mislim da taj koji to radi, radi posao bez svrhe. Zar to ne zahtijeva i određeno vrijeme i trud?
Pitao sam jednog koji vrši servise o tome kako se harmonike štimaju i rekao mi je da se svaka harmonika može naštimati tako da zvuči kao hohnerica ili obrnuto. U čemu je onda stvar?

Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Forum Glazbenog oglasnika » Harmonike Vremenska zona: GMT + 01:00.
1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Sljedeća
Stranica 1 / 22.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.