Koliko tražiti za gažu?

Glazba je ozbiljan posao. Koliko je bitan manager u glazbi, kako ugovoriti gažu, a da sve bude legalno, kako zaštititi autorska i izvođačka prava, što je publishing...? Sva pitanja i odgovore vezane uz glazbeni posao mozete pronaći ovdje.

Moderator: dida

Koliko tražiti za gažu?

PostPostao/la Nekayah » Čet vel 23, 2017 5:32 am

Koliko je po vama logično naplatiti nastup u manjem klubu, solo 1 osoba koja pjeva i svira gitaru, s repertoarom od cca 2-3 sata (40-ak pjesama)?

Ne mogu napraviti svoju procjenu, imam dojam da naplaćujem premalo (što je možda bilo ok u samom početku), a ne želim generalno svima rušiti cijenu. Opet, ne želim ni sebi umišljati da nešto posebno vrijedim ako nisam vrh. Nemam dovoljno kontakata u tom svijetu da znam što je neka normala.

Kako znate da ste dovoljno dobri za honorar koji tražite? Ako ste svirali u nekoliko klubova u zadnje dvije-tri godine, s hrpom repeat gaža i pohvalama, onda je to valjda ok? Najgore je procjenjivati samog sebe. Užas. I onda još stavi neku novčanu brojku na to. Pa dođe mi da se objesim.

Kužim da ovo može ovisiti od slučaja do slučaja, ima situacija gdje procjeniš koliko možeš tražiti, nekad ti je draže odraditi gažu pa makar za manje love ako znaš da će situacija biti ok i da je stvarno promet premali za neke velike novce. Ali treba imati i neki minimum...
Nekayah
 
Postovi: 2
Pridružen: Čet vel 23, 2017 5:22 am
Lokacija: Zagreb

Re: Koliko tražiti za gažu?

PostPostao/la Georg » Sub vel 25, 2017 7:45 pm

trazi 400 kn i ne manje,samo vise.pozz
Georg
Georg
 
Postovi: 4
Pridružen: Pet vel 22, 2013 9:54 pm
Lokacija: Rijeka,okolica.

Re: Koliko tražiti za gažu?

PostPostao/la Nekayah » Sub vel 25, 2017 8:13 pm

Georg napisao:trazi 400 kn i ne manje,samo vise.pozz

Puno hvala!
Nekayah
 
Postovi: 2
Pridružen: Čet vel 23, 2017 5:22 am
Lokacija: Zagreb


Vrati se na: Glazbeni business

cron